COL·LABORA AMB ADB

PREMI FREDERIC RODA DE TEATRE 

L’any 2014, i sota l'impuls de l'Associació ADB (Agrupació Dramàtica de Barcelona), l'Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i amb el suport d’Òmnium Cultural, naixia el Premi Frederic Roda de Teatre, que durant 3 anys s’ha vingut atorgant en la Festa de les Lletres Catalanes de la Nit de Santa Llúcia. 

A partir del 2018 ADB es desvincula d’aquesta celebració i el convoca conjuntament amb al suport de Cultura de la Diputació de Barcelona. Un nou format del Premi que fa partícip el món local i els espais escènics municipals. 

Frederic Roda pertany a una generació («revitalistes») que va entomar la gran desfeta social, política i cultural del nostre país conscients que calia no defallir i no sotmetre’s al vencedor. Pertany a un grup de persones que no es van rendir, ans al contrari, van creure en la seva capacitat i, per què no?, en la seva astúcia, per esperonar la societat i aixecar de nou la cultura a casa nostra. Com a director de l’ADB (1950-1963), sotsdirector de l’Institut del Teatre de Barcelona (1970-1988), crític de teatre i incentivador, Frederic Roda va ser un home polivalent que va saber posar-se al servei del teatre i de la cultura.

 
Bases
Descarregar Sol·licitud